Viktorina Mažėnų bibliotekoje

Poetas Justinas Marcinkevčius  yra rašęs:  „Kraštas, kurį iš savo protėvių paveldėjom, yra mūsų. Vadinam jį Lietuva ir norim, kad šis žodis iš pasaulio kalbos, iš jo žemėlapių neišnyktų. Rašom, ir tariam jį kartu su kitais nemažiau vertais, garbingais tautų ir valstybių vardais, norim, kad su pagarba visi  jį ištartų.“

Vasario 23 d. Mažėnų bibliotekoje vyko viktorina gimtosios kalbos dienai paminėti ,,Taip kalbėjo mūsų senoliai”. Viktorinos metų buvo užduoti klausimai apie senų lietuviškų žodžių reikšmė, senus papročius, tradicijas. Dalyviai turėjo pagalvoti, prisiminti senelių, prosenelių vartojamus žodžius, jiems tikrai pavyko ir beveik į visus klausimus atsakė teisingai.

Smagiai praleistas laikas ir pasitikrintos žinios. Bibliotekininkė Kristina Ignatjeva dėkoja renginio dalyviams už geras emocijas ir maloniai praleistą laiką.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.