Leopoldo Stanevičiaus kūrybos popietė

Birželio 19 d. Ignalinos viešojoje bibliotekoje svečiavosi kraštietis, Lietuvos Nepriklausomųjų rašytojų sąjungos ir „Spindulio“ literatūrinės draugijos narys, vertėjas, poetas Leopoldas Stanevičius.

Gerbiamas Leopoldas – mūsų kraštietis. Vaikystė ir jaunystė prabėgo Mielagėnų parapijos Krikonių kaime. Baigęs Mielagėnų vidurinę mokyklą, išvažiavo studijuoti lituanistiką į Vilniaus universitetą. Vėliau Vilniuje dirbo statybose, traktorininku – Kazachstano plėšiniuose, mokytojavo Šilutėje, Traksėdžiuose, Pagėgiuose. Dirbdamas tuometiniame LTSR radijo ir televizijos komitete, pirmininkui rašė kalbas, rengė televizijos programas. Bet ilgiausiai darbavosi knygų redaktoriumi „Minties“, „Diemedžio“ leidyklose, talkino „Asvejos“, „Vagos“, „Mažojo Vyturio“ leidykloms. Galiausiai savo jėgas išbandė žurnalistikos baruose – beveik metus dirbo istorijos laikraščio „Voruta“ redakcijoje, važinėjo tai į Gervėčius, Rimdžiūnus (Baltarusija), tai į Punską (Lenkija). Nuo 2008 m. – Lietuvos Nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narys ir „Spindulio” literatūrinės draugijos narys.
Leopoldas Stanevičius yra parašęs 15 knygų, suredagavęs ne vieną literatūrinį leidinį įvairioms leidykloms, aktyviai reiškiasi įvairiuose poetiniuose renginiuose. Išmėgintas žanras satyra ir humoras, tai – eilėraščiai, parodijos, epigramos, mėgstamiausas – humoreska, feljetonas, groteskas, pamfletas, paskvilis. Renginio metu gerb. Leopoldas skaitė savo kūrybos eilėraščius apie Tėviškę, draugus, palietė ir meilės temą. Pristatė naujausius savo kūrinius. „Smagu gyventi Lietuvoj“ – humoristiniai pasakojimai, pasakėlės, istorijos ir nugirstos iš kitų lūpų Rytų Lietuvos kaimuose ir miesteliuose. Satyros, epigramos, eilėraščiai apie mūsų dienų herojus leidinyje „Kas šokdina Lietuvą“. Pasakų, pasakėlių, pamfletų, feljetonų, humoro ir satyros rinktinėje „Lietuvos šalies pasakos ir pasakėlės“ tikri ar išgalvoti pasakojimai apie naujųjų laikų istorijas, nuotykius ir jų herojus arba antiherojus. Susitikimas prabėgo akimirksniu, o tiems, kurie susidomėjo: visus naujausius Leopoldo Stanevičiaus leidinius biblioteka įsigijo, galite skaityti.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.