Pagerbta Ignalinos krašto poetė Agota Ramutė Rimšelienė

Birželio 27 dieną Ignalinos viešoji biblioteka surengė kraštietės poetės Agotos Ramutės Rimšelienės (Savickaitės) kūrybos vakarą „Mes sudegame laike“.

Į renginį atskubėjo literatų klubo „Lelija“ nariai, artimiausi šeimos nariai, giminaičiai, buvę kolegos ir visi poetės poezijos gerbėjai. Ignaliniečiams gerai pažįstamą kūrėją pristatė renginio vedėja Irena Šaltienė. Ji sakė, kad Ramutė nepaprastos stiprybės žmogus – rami, graži, nuoširdi, drąsi, labai talentinga, logiškai sprendžianti problemas, bet kartu labai lyriška. Gimusi ir užaugusi Deniūnų kaime (Ignalinos r.), pagiryje, apsupta vaizdingos Didžiagirio gamtos, poetė kūrė ir dabar kuria labai jautrius eilėraščius. Pirmąjį eilėraštį parašė, būdama penktoje klasėje. Baigdama vidurinę mokyklą skaitė savo eilės Respublikinėje poezijos pavasario šventėje, atstovaudama Ignalinos rajono moksleivijai. Studijavo Vilniaus universitete Matematikos ir mechanikos fakultete, studijas baigė 1973 m. Pirmieji pedagoginio darbo metai prabėgo Švenčionių Z. Žemaičio ir Daugėliškio vidurinėse mokyklose. Nuo 1975 m. dirbo Česlavo Kudabos vidurinėje mokykloje matematikos mokytoja. Dabar yra Lietuvos Kolpingo draugijos narė ir pirmininkė.
Dialogu buvo atskleistas visas kraštietės gyvenimo ir kūrybos kelias – vaikystė, jaunystė ir branda. Renginio metu buvo akcentuojamos vertybės – šeima, tarpusavio šiluma, tėvų ir vaikų bei senelių santykiai.
Poetei dėkojo už jos kūrybą, prasmingą žodį Ignalinos viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė, sesuo Irena Žilėnienė, giminaičiai ir jos kūrybos mylėtojai. Renginio metu muziką ir dainas dovanojo Rūtos Kajėnės vadovaujamas tercetas iš Ceikinių (Ignalinos r.).

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.