Juozo Tumo-Vaižganto kūrybos skaitymas

Vidiškių biblioteka pakvietė mažuosius skaitytojus dalyvauti  skaitymo akcijoje ,,Vasara su knyga‘‘. Kadangi  šiais metais minimos kunigo, rašytojo, visuomenės veikėjo, lietuvybės puoselėtojo Juozo Tumo-Vaižganto 150-osios gimimo metinės, tai ir skaitymai buvo skirti jo kūrybai. Bibliotekininkė  Dalė trumpai pristatė rašytojo biografijos faktus, papasakojo apie Vaižganto muziejus, įsikūrusius Kaune, Svėdasuose ir Panevėžio rajone.

Įvairius pasakojimus apie augalus ir gyvulėlius bibliotekininkė ir vaikai skaitė iš žinomiausios Vaižganto knygelės  „Mikutis – gamtininkas“. Bibliotekininkė  papasakojo vaikams, kokie svarbūs žmogui yra vanduo, oras, gamta.  Tuo pačiu aptarė Vaižganto apsakymus „Kruša”, „Ledas”, „Rūkas ir lietus”. Vaikai mielai atsakinėjo į klausimus gamtos ir literatūros tema. Minė  vieni kitiems mįsles, o atsakymus piešė. Renginio  pabaigoje vaikučiai vaišinosi pačių surinktų žolelių arbata, skanavo saldumynus.

Smagiai nusiteikę jaunieji skaitytojai  palinkėjo vieni kitiems  geros vasaros, o bibliotekininkė  pakvietė bendrauti ir visada atrasti skaitymo skaitymui.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.