Knygos „Parubežys ir parubežiniai“ pristatymas

Kazitiškio bibliotekoje birželio 10 dieną lankėsi knygų „Parubežys ir parubežiniai“ autorius Antanas Žilėnas. Tai – didelis, trijų dalių leidinys Pirmoje knygoje surinkta ir sudėta daug archyvinių dokumentų apie sienos apsaugos organizavimą, apie kovas su lenkais, antrojoje – daug duomenų apie Pasienio policininkus kraštiečius, trečioji, naujausia, knygos dalis pasakoja apie kunigą Juozą Breivą.

Susitikimo metu autorius pasakojo kaip jam sekėsi ieškoti žmonių, kurių tėvai, seneliai buvo Pasienio policininkai. Daug laiko A. Žilėnui teko praleisti archyvuose, ieškant informacijos apie pirmosios Lietuvos Respublikos Utenos baro pasienio policijos veikimą iki 1940 m. vidurio. Kazitiškio kraštui tai svarbi tema, nes kaip tik per Laukstenių, Akriemių ir kitus kaimus ėjo demarkacinė linija.

Renginyje dalyvavo ir Ignalinos krašto patriotė Birutė Raginytė-Žemaitienė, jos dėka ir  įvyko susitikimas su knygos „Parubežys ir parubežiniai“ autoriumi A. Žilėnu.

Susitikimo metu skambėjo Rimanto Klimo ir Danutės Gasiūnienės atliekamos dainos, kurias atliko. Dainos skambėjo ne tik lietuvių, bet ir ukrainiečių kalba.

Kazitiškio bibliotekai A. Žilėnas padovanojo visas tris knygos „Parubežys ir parubežiniai“ dalis. Skaitytojai galės susipažinti su jų turiniu plačiau, gal būt atras joje ir pažįstamų pavardžių ar vietovių.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.