Klube „Rudenėlis“ jau užgavėnės

Vasario 22-ąją Ignalinos viešosios bibliotekos parodų salėje vyko senjorų klubo „Rudenėlis“ popietė „Šoksim, trypsim žiemą išvarysim“, nes „Šalta žiema šalin eina, jau pavasaris ateina!“.

Užgavėnės – sena lietuvių šventė, tėvų ir senelių palikimas. Šios šventės tikslas – išvyti žiemą, paskatinti greičiau ateiti pavasarį.
Popietės dalyvius pasitiko klubo „Rudenėlis“ muzikantai trankia armonikos muzika ir dainomis. Į Užgavėnių popietę senjorai atėjo persirengę čigonais, žydais ir kitais Užgavėnių personažais. Persirengėlės čigonės būrė ateitį su būrimo kortomis, šoko čigoniškus šokius, dainavo ir džiaugėsi ateinančiu pavasariu. O kokios gi Užgavėnės be vaišių?! Puoselėdamos Užgavėnių tradicijas, klubo narės atsinešė prisikepusios blynų, paskanintų įvairiausiais užpilais ir uogienėmis. Kadangi tą dieną įprasta sočiai pavalgyti prieš Gavėnios laikotarpį, ant stalo netrūko ir kitokių patiekalų: pyragėlių, vyniotinių ir panašių gardumynų. Vaišinantis buvo prisimintos Lietuvių liaudies Užgavėnių tradicijos. Vėliau, einant popietei į pabaigą klubo narė Vilma Stukienė paskaitė savos kūrybos eiles apie gamtą, pavasarį.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.