Vasaros skaitymai Ignalinos bibliotekoje

Liepos 3 d. prasidėjo skaitymo akcija Vasara su knyga. Ignalinos viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vaikai susirinko skaityti Rudolfo Ericho Raspės knygelę „Miunhauzeno nuotykiai“.

Kokia gi vasara be nuotykių. Skaitymo akciją bibliotekininkė pradėjo pasakojimu apie mažutį seneliuką, kuris sėdėjo prie židinio ir pasakojo neįtikėtinai juokingas istorijas, kurias patyrė skrisdamas į Mėnulį, gyvendamas su trikojais žmonėmis, kai jį prarijo didžiulė žuvis, kai jam galva buvo nutrūkusi. Bibliotekininkės paklausti koks tai galėtų būti personažas, vaikai spėjo, kad tai baronas Miunhauzenas didysis prasimanėlis ir melagis. Visi jo pasakojimai surašyti knygoje, kurią vaikai skaitė. Juokingos istorijos visus linksmino. Vėliau vaikai patys bandė sukurti iš įvairių sugalvotų žodžių nutikimus. Dar laukė linksma staigmena, reikėjo atspėti koks saldainis yra po puodeliu. Atspėjus, jį suvalgyti. Kitą trečiadienį vėl kviečiame į smagų pasibuvimą bibliotekoje.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.