Biblioteka pakvipo lelijų žiedais

Ignaliną papuošė lelijų skulptūros – besiskleidžiantys žiedai! Žaliąsias Ignalinos erdves papuošė Jono Grundos sukurtos skulptūros-vazos, simbolizuojančios baltas vandens lelijas. Tai viena iš Ignalinos centro bendruomenės  projekto „Ignalina lelijos žiede“ veiklų. Projekto darbo grupė išrutuliojo idėją – pradėti aktyviai naudoti Ignalinos krašto simbolį leliją. Juk ne veltui apie tyrą ir švarią Ignalinos krašto gamtą kalba rajono herbe pavaizduotos trys baltosios vandens lelijos.  

Pirmasis žingsnis buvo  žengtas dar rudenį. Trys programos Erasmus + suaugusiųjų švietimo mobilumo projekte „Kūrybinių industrijų plėtra Portugalijos kultūros įstaigose“ dalyvaujančios kultūros įstaigos (biblioteka, muziejus, kultūros centras) savo įstaigų erdvėse pasodino įvairių rūšių lelijų. Trečiojo amžiaus universiteto atstovai lelijas sodino Paplovinio ežero pakrantėje. Visos lelijos gražiai sudygo. Pražydo. Šią vasarą Ignalina tapo lelijų miestu. Liepos 1–6 dienomis, pasitikdama Valstybės dienos ir Mindaugo karūnavimo šventę, Ignalinos viešoji biblioteka ėmėsi iniciatyvos organizuoti parodą IGNALINA LELIJOS ŽIEDE. Pakviesti dalyvauti visi, kieno darželį ar sodą puošia lelijos! Į kvietimą pasipuikuoti savo išaugintais žiedais atsiliepė 12 ignaliniečių! Dėkojame Almai Juodagalvienei, Valerijai Cicėnienei, Janinai Gimževskienei, Elenai Šakalienei, Linai Tarutienei, Renatai Veličkienei, Laimai Banienei, Jurinai Paslauskienei, Laimai Teteriukovienei, Jovitai Vinciūnienei ir Loretai Aleknienei ir tiems, kurie nenorėjo būti įvardinti.  Biblioteka pakvipo lelijomis. Sulaukta 26 lelijų rūšių! Per tokį trumpą žydėjimą parodoje apsilankė 119 lankytojų. O kiek dar rūšių, spalvų ir atspalvių lelijų žydi ignaliniečių darželiuose! Tad tikimės, kad ši paroda taps tradicine. Organizuosime jų parodas, susitikinus su sodininkais.

Pasigrožėti Ignalinos krašte žydinčiomis lelijomis galima ir Ignalinos rajono savivaldybės bibliotekos Facebook paskyroje, kur, iki liepos 17 d. vykstančiame konkurse,  gyventojai dalinasi lelijų fotografijomis.  

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.