Juozas Tumas-Vaižgantas –vaikams

Saulėtą popietę  Vidiškių biblioteka pakvietė mažuosius skaitytojus į vasaros atostogų aptarimo ir  Juozo Tumo-Vaižganto kūrybos popietę. Kadangi  šiais metais minimos kunigo, rašytojo, visuomenės veikėjo, lietuvybės puoselėtojo Juozo Tumo-Vaižganto 150-osios gimimo metinės, tai ir skaitymai buvo skirti jo kūrybai. Vaikučiai skaitė kūrinėlius iš knygos „Mikutis gamtininkas“. Vaikai skaitė apsakymus, aptarė juos, lygino su šiais laikais. Mažieji išmoko Juozo Tumo Vaižganto pamokas: visada reikia padėti mažesniems už save, gerbti savo tėvelius, brolius, seses,  padėti senam, ligotam žmogui. Apsakymuose be galo opi gyvūnėlių tematika: vaikai skaitė, kalbėjo, graudinosi.

Džiugu, kad nemažai vaikų vasarą praleido turiningai – skaitydami. Bibliotekininkė Dalė papasakojo, kaip gimsta knyga, kiek daug žmonių prie to prisideda, dalyvauja knygos kūrime, kol ji pasiekia skaitytojus. Tai ir rašytojas, ir leidėjas, ir pardavėjas ir, netgi bibliotekininkas

Po skaitymų vaikai žaidė žaidimus „Ieškokime pasakų lobių“, „Visa Lietuva“. Sumanūs ir greiti įveikė žaidimo užduotis.

Dar vaikai papasakojo kaip leidžia savo vasaros atostogas. Vieni su tėveliais jau lankėsi prie jūros, kiti vasarą leidžia pas močiutes. Bet dauguma vaikučių mėgsta žaisti su draugais ir, žinoma, skaityti knygas. Vaikai dar sykį  apžiūrėjo naujai gautas knygeles, skaitė iš jiems patikusių, o popietė baigėsi pasižadėjimu ne tik skaityti, bet ir tausoti knygas. Juk visiems aišku, kad prisiliesti prie neaprėpiamų visatų, nukeliauti į tolimiausius pasaulio kampelius ir patirti kvapą gniaužiančius įspūdžius – labai paprasta. Tereikia užsukti į biblioteką ir atsiversti knygą.

Pasivaišinę pačių rinkta vaistažolių arbata, obuoliais, vaikučiai išskubėjo į namus.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.