Literatūros ir muzikos vakaras Lietuvos Etnokosmologijos muziejuje

Rugsėjo 20 d. Ignalinos viešosios bibliotekos literatų klubo „Lelija“ atstovai dalyvavo literatūros ir muzikos popietėje „Po žvaigždėtu dangum“, kuri vyko Molėtų rajone esančiame Etnokosmologijos muziejuje. Tai  dar vienas puikus Zarasų viešosios bibliotekos projekto „Knygos šventė (literatūriniai tiltai Utenos regione)“, kurio parneriai yra ir Ignalinos bibliotekininkai, renginys.

Ignaliniečius, kaip ir kitus svečius pasitiko Etnokosmologijos muziejaus darbuotojai ir pakvietė į ekskursiją po muziejų, kuris įkurtas1969 m. ant Kaldinių kalvos. Lietuvos etnokosmologijos muziejaus idėjos autoriai dr. Gunaras Kakaras ir Puslaidininkių fizikos instituto vyr. mokslinis bendradarbis dr. Libertas Klimka. Jie sumanė susieti etnologiją su astronomija per lietuvių tautos sąsajas su dangumi, Saule, Mėnuliu, žvaigždėmis ir sudaryti galimybę eiliniams žmonėms, ne mokslininkams, pamatyti žvaigždžių pasaulio vaizdus pro teleskopą, išgirsti atsakymus į jiems rūpimus klausimus.

Susipažinę su šiame muziejuje eksponuojama meteoritų kolekcija, su astronomija, kosmonautika susijusiais eksponatais renginio dalyviai kilo į apžvalgos aikštelę, iš kurios atsivėrė puiki Aukštaitijos miškų ir ežerų panorama. Sužavėti vaizdų iš aukščio ir nuostabaus saulėlydžio, netradicinėje erdvėje, savo kūrybos dovanomis dalinosi Molėtų rajono literatai Virginija Žvarėlaitė, Nijolė Navikienė, Laima Pacevičienė, Rimvydas Kalvelis, Sigutė Lisauskienė, Robertas Pikčiūnas bei poetas, literatūralogas Vainius Bakas. O muzikinius kūrinius visiems dovanojo kraštietis, dainuojamosios poezijos kūrėjas ir atlikėjas Kazimieras Jakutis.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.