Popietė, skirta Eduardui Mieželaičiui

Rugsėjo 25 d. popietę gausus būrys žiūrovų susirinko į Palūšės biblioteką paminėti lietuvių poeto E. Mieželaičio 100-ųjų gimimo metinių.  Renginio metu bibliotekininkė Rita Ramanauskienė pristatė  knygą „E. Mieželaitis: post scriptum“, kurioje – prisiminimai apie poetą, straipsniai, laiškai. Ne vienam iš renginio dalyvių tai padėjo naujai pažvelgti į poetą, jo kūrybą. Anot kritiko V. Areškos, „nemaža Mieželaičio kūrybos dalis liks lietuvių literatūros ir apskritai Rytų Europos literatūros istorijoje“.

Rudens literatūrinius skaitymus pradėjo Strigailiškio bibliotekos skaitytoja Elena pasirinkusi eilėraščius iš ankstyvosios poeto kūrybos. Parašęs žymųjį  kūrinį „Žmogus“ (1961),  E.  Mieželaitis įtvirtino modernizmą lietuvių literatūroje bei atvėrė vartus  kitiems poetams. Pluoštelį modernistinių eilėraščių pasirinko Palūšės bibliotekos skaitytoja Dangira. Įspūdingai poeto kūrybą skaitė Ignalinos viešosios bibliotekos literatūros klubo „Lelija“ narė Lolita.  Ji žiūrovams dovanojo ir vieną savos kūrybos eilėraštį. Keletą  savo eilėraščių perskaitė klubo naujokas Vidmantas Lisauskas. Savos kūryba rudens literatūrinius skaitymus užbaigė Linkmenų  kaimo seklyčios kultūros  darbuotoja Marytė.

Puikią renginio nuotaiką sukūrė ir Ignalinos M. Petrausko muzikos mokyklos mokinukai, atvykę kartu su savo mokytojomis Laima Kutriene ir Jurgita Antonoviene.

Renginio dalyviams koncertavo palūšiškiai Kostas ir Medeina  bei vidiškietės sesutės Raminta ir Austėja.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.