KVAPŲ VAISTINĖ. MAGIJA TVYRO ORE


Anna  Ruhe

Pirmoji trilogijos dalis „Kvapų vaistinė: magija tvyro ore” pateko į „Der Spiegel” – vieno didžiausių Europos žurnalų – bestselerių dešimtuką, pelnė kelis vaikų ir jaunimo literatūros apdovanojimus („Leipziger Lesekompass”, „Ulmer Unke”).

Pirmojoje „Kvapų vaistinės” dalyje pasakojama apie trylikametę Liusę ir jos mažąjį broliuką Beną. Vaikai kartu su tėvais neseniai persikraustė į keistą seną vilą. Liusė iškart pastebėjo, kad naujieji namai tarsi kvepia tūkstančiu skirtingų aromatų. Tik iš kur jie sklinda – nežinia. Ir kam reikėjo po grindimis slėpti seną raktą, kuris netinka nei vienoms durims? O gal viloje yra slaptas kambarys?

Kartu su broliu Benu ir kaimynu Mačiu Liusė leidžiasi į paieškas. Patekę į slaptą kambarį vaikai išvysta lentynas, nuo grindų iki lubų prikrautas kvapų buteliukų! Juose slypi nuostabūs aromatai… ir daugybė pavojų. Ypač viename. Būtų buvę geriau, jei slaptasis kambarys taip ir būtų likęs užrakintas visiems laikams…

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.