PASLAPTINGOJI SALA: kolekcinis leidimas su 85 originaliomis iliustracijomis!

Jules Verne

Mokslinės fantastikos tėvų laikomo rašytojo Žiulio Verno romanas „Paslaptingoji sala“ – romanas-robinzonada pasakoja apie oro baliono katastrofą, po kurios penki herojai atsiduria negyvenamoje saloje ir pasitikėdami tik savo jėgomis ir sumanumu bando išgyventi.

JAV pilietinio karo metu penki šiauriečiai belaisviai nusprendžia oro balionu bėgti nuo jiems gresiančios mirties. Grupės priešakyje – geležinkelio inžinierius Sairas Smitas, kartu – jo išlaisvintas vergas Nabuchodonosaras, meiliai vadinamas Nebu, karo korespondentas Gedeonas Spiletas, jūreivis Penkrofas ir jauniausias komandos narys Penkrofo įsūnis Herbertas Braunas. Ir dar ištikimasis Sairo bičiulis – šuo Topas.

Kelias dienas audrų blaškomos kompanijos kelionė baigiasi negyvenamoje saloje Ramiajame vandenyne. JAV prezidento Abraomo Linkolno garbei pavadinę salą Linkolno vardu, vyrai imasi darbo. Jie įsikuria ir išmintingo vadovavimo, gabumų ir darbštumo dėka tampa maža bendruomene.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.