Mokymai Gilūtų bendruomenei

Lapkričio 6 d. Gilūtų bibliotekoje rinkosi skaitytojai, norintys patobulinti savo informacinų technologijų žinias. Vyko nemokami 6 val. trukmės projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ kursai. Mokymus Gilūtose vedė Ceikinių filialo vyresnioji bibliotekininkė Ona Martinėnienė.

Šių mokymų tema buvo „Bendradarbiavimas Tau. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“. Skaitytojai supažindinti su skaitmeninių nuotraukų redagavimo, koliažo ir animacijų kūrimo galimybėmis. Mokymų metu taip pat sužinojome, kaip saugiai, atsakingai, skelbti nuotraukas ir vaizdo įrašus internete. Projekto suteiktomis galimybėmis nemokamai pasitobulinti skaitmeninėje erdvėje pasinaudojo 11 Gilūtų ir aplinkinių kaimų gyventojų.

Kadangi lapkričio 6 d. Lietuvoje jau tampa tradicija minėti Pyragų dieną, po mokymų ir mūsų skaitytojai jos nepamiršo. Vaišinomės atsineštais savo keptais pyragais, karšta kava ir arbata. Smagiai prie pyragais nukrauto stalo pabendravom, aptarėm tai, ką išmokom metu.

Dėkoju visiems dalyvavusiems ir puikiai mokytojai Onutei už kantrumą ir suteiktas žinias.

Gilūtų filialo vyresn. bibliotekininkė V. Girdžiušienė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.