Šiaurės Šalių bibliotekų savaitė

Lapkričio 11 dieną  visose Šiaurės ir Baltijos šalyse prasidėjo Šiaurės šalių literatūros skaitymai. Šiaurės šalių literatūros savaitę organizuoja „Norden“ sąjunga. Šių metų tema – Šventės Šiaurės šalyse. Kai metų laikas mūsų kraštuose pats tamsiausias mes uždegame žvakę ir atsiverčiame knygą.

Patys jauniausi klausytojai per švedų rašytojos Astridos Lindgren pasakojimą „Pepė švenčia gimtadienį“ nusikėlė į vakarėlį Viloje Vilaitėje, kur savo vietą prie stalo turi ir Pepės  Ilgakojinės draugas arklys, ir beždžionėlė Ponas Nilsonas.

Ignalinos viešojoje bibliotekoje Pepės gimtadienyje dalyvavo  Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos antrokai. Jie žiūrėjo „Mįsliuko“  lėlių spektaklį  „Pepė švenčia  gimimo dieną“, žaidė įvairius  žaidimus, valgė gimtadienio tortą, vaišinosi saldainiais, smagiai leido laiką su Pepe ir Freken Bok.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.