Dūkšto moksleiviai lankėsi bibliotekos Atradimų erdvėje

Lapkričio 19 d. Ignalinos viešojoje bibliotekoje lankėsi 6–8 klasių mokiniai iš Dūkšto mokyklos kartu su mokytoja Sonata Petkūniene. Šiame amžiuje mokslas ir inovacijos žaibiškai integruojasi į mūsų gyvenimą, todėl su mokiniais susitikome bibliotekos Atradimų erdvėje, kur kūrybiškai susipažinome su 3D projektavimo programa „TinkerCAD“ ir 3D spausdintuvu. Šis technikos stebuklas pasaulyje yra ne naujiena, tačiau bibliotekoje jis atsirado 2019 metais pagal Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektą. 3 D spausdintuvas padeda realizuoti idėjas, kūrybiškai pažvelgti į mokslą.

Susipažinome su bendros paskirties nemokama 3 D modeliavimo programa „TinkerCAD“, kiekvienas susimodeliavo savo vardo kortelę. Kadangi atspausdinti modelį užtrunka laiko, tai organizavome trumpą konkursą,  kiekvienas ant lapelio užrašė savo vardą ir sumetė į bendrą „šulinį“. Mums pagelbėjo savanorė Katia, kuri ištraukė vardą mokinio, kurio kortelę spausdinome, pasisekė Olivijai.

Kol spausdinosi kortelė mokiniai domėjosi kitomis atradimų erdvėje esančiomis technologijomis – robotukais, grafine planšete. Mokinėms pavyko puikiai piešti grafine planšete. Atsisveikinome susipažinę 3D spausdintuvu ir sutarę susitikti kitą kartą,  kitoms veikloms.

Bibliotekininkė Virginija Mesropian

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.