Pepės gimtadienio šventė Vidiškių bibliotekoje

Atėjus liūdniausiam metų laikui – šlapiam, niūriam ir tamsiam lapkričiui, kasmet vyksta Šviesos ir žodžio šventė. Tai  Šiaurės šalių literatūros savaitė.

Lapkričio 14 dieną gimusiai žymiai švedų rašytojai Astrid Lindgren šiemet būtų sukakę 112 metų. Rašytojos kūriniai išversti daugiau nei į 95 kalbas. A. Lindgren sukūrė tokius legendinius personažus kaip Pepė Ilgakojinė, Karlsonas bei Emilis iš Lionebergos.

Vidiškių vaikai susirinko į Pepės gimtadienį, kuris yra švenčiamas lapkričio mėnesį, bibliotekoje. Bibliotekininkė priminė, kad knygą „Pepė Ilgakojinė“ parašė rašytoja Astrida Lindgren ir skyrė ją savo dukrai Karin Nyman. Tai istorija apie nuoširdžią ir stiprią mergaitę, kuri gyveno viena Švedijos kaimelyje su beždžionėle bei arkliu, turėjo du ištikimus draugus – Tomį ir Aniką. Paskaitę knygos ištrauką, kaip Pepė švenčia savo gimtadienį, vaikučiai tai nupiešė  savo piešiniuose. Palinkėję Pepei laimės, išradingumo, svajonių, daug dovanų, vaikai susėdo žiūrėti filmuko. Visų nuotaika  buvo tikrai puiki, o dar ir gabalėlis torto kiekvienam teko…

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.