Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Ceikinių bibliotekoje

Šių metų Šiaurės šalių literatūros savaitė vyksta lapkričio 11–17 dienomis. Šis Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos projektas skirtas pažinti Šiaurės šalių literatūrą, kultūrą bei skatinti garsinį skaitymą ir pasakojimą. Šių metų šventės tema „Šventės Šiaurės šalyse.“

Lapkričio 16 d. Ceikinių bibliotekoje vyko popietė vaikams „Šventės šiaurės šalyse“, skirta Šiaurės šalių literatūros savaitei. Susirinkę jaunieji skaitytojai skaitė ištrauką iš švedų rašytojos Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“. Knygos ištraukoje „Pepė švenčia gimimo dieną“ pasakojama apie maištingą ir smagią mergaitę Pepę, jos gimtadienio šventę. Paskaitę ištrauką, vaikai papasakojo kaip jie švenčia gimtadienius. Kiekvienas pasigamino po atvirutę ir įteikė draugui. Neapsiėjo gimtadienis ir be saldaus stalo, visiems buvo smagu.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.