Pasitikta dar viena poezijos knyga

Bibliotekoje ir vėl naujos poezijos knygos sutiktuvės. Gruodžio 28 dienos popietę savo kūrybos gerbėjus į Informacijos ir kraštotyros skaityklą pakvietė ignalinietė, bibliotekos literatų klubo „Lelija“ narė Lolita Reifonaitė. Ji pristatė savo naujausią, jau trečiąją, poezijos knygą „Lengvų kelių nėra“. Pirmoji – „Veidai be kaukių“ pasirodė 2013-ais, antroji – „Sielos lietus“ gražiai pasitikta 2018-aisiais. Lolitos eilių galima rasti net 5-iuose almanachuose, Ignalinos rajono spaudos puslapiuose. Knygą „Lengvų kelių nėra“ puošia fotomenininko, poeto Algio Jakšto nuotraukos.

Renginį vedė ir apie mamą kalbėjo Lolitos Reifonaitės dukra Audronė Berlinskaitė. Mergina atvyko iš Anglijos, kur dirba ir studijuoja šiuo metu. Audronė sakė, kad mama labai jautri, stipri, meną ir ypač teatrą dievinanti moteris. Nors Lolita ir kilusi iš Raseinių, bet jau didesnę savo gyvenimo dalį gyvena ir kuria čia, Ignalinoje. Kiekvienas jos eilėraštis išjaustas, išgyventas. Asmeniški ir jautrūs eilėraščiai, jaudino, džiugino, graudino. Klausydamiesi autorės skaitomų eilių daugelis pajuto, kaip Lolita, atvėrusi savo sielos kerteles, paliko šilumą ir jų širdyse. Popietėje muziką ir dainas dovanojo Algirdas Juodagalvis. Jis ir Lolitos žodžiams parašė muziką, nauja daina nuskambėjo renginio metu. Netikėtas siurprizas ir literatei, ir visiems susirinkusiems buvo tai, kad renginyje dalyvavo ir po renginio kalbėjo Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkas Audrys Antanaitis. Lolitos pasveikinti taip pat atvyko Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Manfredas Žymantas, Švietimo ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Juodagalvienė, didelis būrys Lolitos Reifonaitės draugų, poezijos mylėtojų.

Visi linkėjo kūrybinio įkvėpimo, sėkmės ir dar nevienos poezijos knygos.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.