Popietė vaikams ,,Kas mažas neišdykęs‘‘

Sausio 18 d. Vidiškių bibliotekoje vyko  literatūrinė žaidimų popietė vaikams ,,Kas mažas neišdykęs‘‘. Popietė skirta lietuvių poetei Almai Karosaitei atminti. Bibliotekininkė papasakojo, kad A. Karosaitė – populiari vaikų poetė, ji yra išleidusi daugiau nei dvidešimt eilėraščių knygelių. Jos kūryba pasižymi lyrizmu, dvasingumu, moko vaikus mylėti, visuomet išlikti savimi,  pataria, kaip atskirti gėrį nuo blogio. Poetės kūryboje pagrindiniai veikėjai yra gyvūnėliai – vaikų draugai. Ji mėgo rašyti apie kačiukus, šuniukus, meškiukus, zuikučius, lapes, vilkus, asilėlį ir kitus gyvūnėlius. Renginio metu su vaikais buvo kalbama apie Almos Karosaitės kūrybą,  skaitomi jos eilėraštukai, klausomasi dainelių, diskutuojama apie tai, kaip svarbu mylėti gamtą, globoti gyvūnėlius, būti geriems ir nuoširdiems kitų atžvilgiu.

Vasarą gyvenvietes vaikučiai  smagiai leido laiką  projekto ,,Amatai atgyja pasakose‘‘ veiklose, kurio pagrindinis tikslas buvo prasminga veikla užimti kaimo vaikus, supažindinti juos su savo krašto tradicijomis. Bibliotekoje buvo organizuoti įvairūs užsiėmimai lietuvių liaudies pasakų tematika. Ta proga Ignalinos rajono Savivaldybės viešoji biblioteka sudarė ir išleido knygutę ,,Pasakiška vaikystė‘‘, kuri buvo įteikta į popietę atskubėjusiems, ir vasaros stovykloje dalyvavusiems vaikams.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.