Vyksta tiesioginės projekto „Prisijungusi Lietuva“ transliacijos

2020 metais toliau tęsiasi projekto „Prisijungusi Lietuva“ veiklos, kurių tikslas – padėti gyventojams išmokti efektyviai, saugiai, atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis bei internetu ir jo teikiamomis galimybėmis. Ignaliniečiai pamėgo ir stebi tiesiogines projekto transliacijas.

Sausio 15 dieną vyko  transliacija apie „Sodros“ paslaugas, kurias pristatė „Sodros“ klientų aptarnavimo valdymo skyriaus patarėjas Aurimas Bačiulis.  Transliacijos metu buvo paaiškinta kaip naudotis populiariausiomis elektroninėmis paslaugomis: užpildyti ir pateikti prašymus, gauti informaciją apie paskirtą ar prognozuojamą pensiją, sužinoti apie sumokėtas įmokas, užsisakyti informavimo paslaugą.

Sausio 16 dieną akcinės bendrovės „Lietuvos paštas“ strategijos ir plėtros departamento vyresnioji projektų vadovė Aelita  Paulavičienė supažindino su e. pristatymo sistema. Stebėjusieji transliaciją sužinojo kaip nemokamai pateikti raštą, prašymą ar kreipimąsi daugeliui valstybės arba savivaldybės institucijų, pasitikrinti, ar dokumentas pasiekė adresatą, bei gauti atsakymą. Buvo pateikta informacija apie elektroninį parašą.

Sausio 21 dieną energetikos ekspertai papasakojo kaip elgtis e.Ignitis savitarnos svetainėje, kaip  patogiai deklaruoti elektros, dujų, šildymo rodmenis, sudaryti sutartis, atlikti mokėjimus, pristatė kitus naudingus namų ūkio sprendimus.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.