Literatūrinė valandėlė „Skambios ir dainingos poezijos kūrėja“

Vasario 26 dieną Ignalinos viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje vyko literatūrinė valandėlė „Skambios ir dainingos poezijos kūrėja“, skirta poetės  Almos Karosaitės  75-mečiui paminėti. Renginyje dalyvavo Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos antrokai su mokytoja Egle Žemaitiene. Vaikai susidomėję stebėjo „Mįsliuko“ lėlių teatro inscenizuotas  dvi  Almos Karosaitės pasakėles su eiliuotais intarpais „Asilėlis Benas žinių šaltinyje“ ir„ Kurgi ta Asilija“. Jose  pasakojama apie asiliuko Beno nuotykius ir gyvenimo pažinimo mokslus.                                                                                                         

Pažiūrėję spektakliuką vaikai noriai  ėmėsi iš popieriaus gaminti mielą personažą  – asiliuką Beną. Kurti gyvūnėlį  vaikams patiko, o ir sekėsi puikiai.  

Dar jaunieji bibliotekos lankytojai  susipažino su bibliotekoje eksponuojama edukacine paroda „Paliesk lietuvių kalbą rankomis“. Įdomiausia Vaikams buvo spaudais su lietuviškomis raidėmis sudėlioti savo vardus.

Daug sužinoję ir išmokę, geros nuotaikos  mokinukai grįžo į mokyklą.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.