Senjorai su pareigūnėmis kalbėjosi

Vasario 24 dieną klubo „Rudenėlis“ nariai tradiciškai rinkosi į biblioteką sužinoti, pabūti,  pabendrauti. Klubo popietė „Saugesnis internetas prasideda nuo tavęs“ buvo skirta Tarptautinei saugesnio interneto dienai. Dažnas apie elektroninį saugumą nesusimąsto tol, kol tai nepaliečia jo asmeniškai. Ką daryti, kad internete būtų saugu? Į šį klausimą senjorams atskubėjo atsakyti policijos pareigūnės. Jos sakė, kad nereikėtų skelbti internete jokių asmens duomenų, susikurti tinkamą slaptažodį, kontroliuoti viešinamą informaciją, naudoti antivirusinę programą, baigus darbą atsijungti nuo paskyrų ir daug kitų priemonių, kurios galėtų apsaugoti nuo sukčių internete. Pareigūnės daug kalbėjo apie labai pavojingus telefoninius sukčius, aiškino kaip jų išvengti, būti budriems ir į tai žiūrėti rimtai. Įtarus, kad skambina sukčiai, padėti ragelį, visada skambinti artimiesiems, policijos pareigūnams ir viską išsiaiškinti, nes sukčiai veikia labai greitai ir organizuotai. Senjorai labai domėjosi šiomis temomis, uždavė daug klausimų pareigūnėms ir patys pasakojo  įvairius panašius nutikimus.

Išsekus pokalbiui apie saugumą ir atsisveikinus su pareigūnėmis, senjorai prie arbatos puodelio atsisveikino su klubo „Rudenėlis“ vadove, Aldona Freder. Padėkota jai už nuoširdų darbą, įteikta gėlių, atsiminimui padovanotos knygos. Vėliau išrinkta nauja vadovė, klubo narė Rita Čiučiurkienė. Palinkėta jai sėkmės klubo veikloje ir įteikta gėlių. Einant popietei į pabaigą tradiciškai sugiedotas klubo „Rudenėlis“ himnas.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.