VASAROS DIENOS STOVYKLA IGNALINOS BIBLIOTEKOJE

Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka 2019 m. rudenį Lietuvos kultūros tarybos Tolygios kultūrinės raidos įgyvendinimo regionuose programai teikė projektą „Būkime pažįstami“. Šių metų sausio mėn. pritarta projekto daliniam finansavimui ir skirta 2000 Eur. Tad jau liepos mėnesį startuoja projekto veiklos. Dar praeitais metais esame vykdę etninės kultūros pažinimo projektą, kuriuo kvietėme Ignalinos krašto vaikus dalyvauti vasaros dienos stovyklose. Įgyvendintas projektas sulaukė didelio dėmesio ir sėkmės, todėl teikdami projektą „Būkime pažįstami“ siekėme tęstinumo. Šio projekto tikslas Lietuvių liaudies žaidimų pagalba ugdyti ir aktualizuoti teigiamą ir kūrybišką santykį į etninę kultūrą, plėsti vaikų kūrybinių raiškų

įvairovę, stiprinti regiono kultūrinį tapatumą, skatinant bendradarbiavimą ir partnerystę.

Šių metų liepos 7–17 dienomis vyks 10 dienų vaikų vasaros stovykla 7–11 metų Ignalinos rajono vaikams, kurios metu Lietuvių liaudies žaidimų pagalba organizuosime etninės kultūros pažinimo, kūrybines bei pramogines veiklas. Siekdami stiprinti regiono kultūrinį identitetą, plėtoti partnerystę, stovyklos metu dalyvausime susitikimuose su Molėtų, Anykščių, Visagino, Zarasų bibliotekų Vaikų literatūros skyrių lankytojais ir vasaros skaitymo skatinimo akcijų dalyviais. Bibliotekų-partnerių Vaikų literatūros skyrių

vaidybinių personažų pagalba vaikus įtrauksime į bendras veiklas. Susitikimuose bus organizuojami susipažinimo užsiėmimai „Būkime pažįstami“, edukacijos su profesionaliais menininkais ir tautodailininkais.

Susitikimų įprasminimui ir bendradarbiavimo ryšio palaikymui bus organizuojama tradicinių lietuvių liaudies žaidimų mugė Ignalinoje „Etnožaidynės“, kurioje dalyvaus stovyklos dalyviai ir naujieji draugai iš Molėtų, Anykščių, Visagino, Zarasų bibliotekų. Renginio metu dalyvių lauks įvairūs lietuvių liaudies žaidimai, komandinės ir individualios estafetės, rungtys, lietuvių liaudies dainos, šokiai ir rateliai, mįslių turnyras, interaktyvios veiklos, muzikinė-kūrybinė edukacija.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.