Joninės „Rudenėlio“ klube

Birželio 29 dieną senjorų klubas „Rudenėlis“ šventė Jonines.  Šį kartą – gamtoje, svečiuose pas klubo narę, Pranę Milašauskienę. Skambant armonikos garsams buvo pasitikti senjorai. Visi pasipuošę, nešini gėlių puokštėmis. Kai kurie šventės dalyviai atėjo jau pasipuošę Joninių vainikais. Joninės – tai proga pažaisti, pabendrauti, pabūti gamtoje. Popietę pradėjo klubo pirmininkė Rita Čiučiurkienė, primindama Joninių tradicijas Europoje ir Lietuvoje. Vėliau pagerbti tylos minute mirę nariai, pasveikinti gimę kovo–birželio mėnesiais. Jiems įteiktos gėlės, dovanos, išsakyti palinkėjimai, sugiedota ilgiausių metų. Senjorai su džiaugsmu šoko, dainavo, žaidė įvairius žaidimus, iš ramunės žiedo būrėsi ateitį. Popietei įsibėgėjus dalyviai ėjo prie ežero maudytis, teigiama, Joninių vanduo tampa tyras ir šventas, turimus Joninių vainikėlius leido ežeru, sugalvoję savo norus, nes šiuo metu viskas pildosi.

Grįžus nuo ežero, skambant muzikai, dar ilgai susirinkusieji neskubėjo skirstytis, gurkšnojo įvairių žolelių arbatą, bendravo, dalijosi nuostabiomis Joninių popietės akimirkomis.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.