Garsiniai vasaros skaitymai

Liepos  1 dieną į vaikų literatūros skyrių  rinkosi  jaunieji bibliotekos bičiuliai, vyko garsiniai skaitymai ir kūrybinės dirbtuvės. Šį kartą buvo skaitomi Selemono Paltanavičiaus knygos „Voveriuko metai“ pasakojimai „Žemuogės“, „Ilgiausios dienos“, „Žvėrių vaikai mokosi“, „Mėlynės“. Ši knyga žaismingai supažindina vaikus su dažnu Europos miškų ir parkų gyvūnu – voveriuku, o per jį padeda pažinti gamtą skirtingais metų laikais.  Per šią skaitymų valandėlę vaikai sužinojo, ką voveriukas veikia girioje vasarą, kas jo kaimynai, kaip jiems sekasi įsikurti, rasti maisto ir auginti vaikus.

Smagiai paskaitę, šios gražios knygelės  ištraukas, vaikai  sulaukė viešnios Vasaros (bibliotekininkė Erika Puzirauskaitė), kurį pakvietė visus  pasigaminti kartoninius  voveriukus.  Taigi visi įsitraukė į kūrybinę veiklą, ir sukūrė spalvingus miško gyventojus gražuolius voveriukus. Po darbingos valandėlės  – atokvėpis su saldžiomis dovanomis.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.