SKONIO REIKALAS


Diana von Kopp

Kaip gebėjimas justi skonį lemia mūsų mitybos įpročius ir kaip atgaivinti šį gebėjimą, paklydusį dešrainių ir supermaisto labirintuose? Tyrimai rodo, kad mūsų pomėgius ir suvartojamo maisto kiekį dažniausiai lemia ne protas, o skonio juslės. Organizmas žino, kas mums į naudą, ir praneša, kada valgyti gana. Deja, natūralią organizmo saugos sistemą nesunkiai apmulkina dirbtiniai aromatai ir skonio stiprikliai: valgome per daug, per riebiai, per saldžiai – ir to nė nepastebime.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.