Skaitymas mus jungia!

Jau penktą vasarą Lietuvos bibliotekose vyko skaitymo iššūkis „Vasara su knyga“, kuriame dalyvavo ir mūsų rajono bibliotekų skaitytojai. Visus dalyvius vienijo šūkis „Skaitymas mus jungia!”.

Norintys įveikti vasaros „Skaitymo iššūkį“ turėjo perskaityti 5 knygas:  Šiaurės šalių autoriaus; knygą, kurios pavadinime yra skaičius; knygą apie gamtą; knygą apie draugystę ir eiliuotą knygą. Daugiausiai Skaitymo iššūkyje perskaityta knygų apie draugystę, bene sunkiausiai dalyviams sekėsi rinktis ir skaityti eiliuotas knygas.

Suvedus rezultatus paaiškėjo, kad Ignalinos rajone iššūkyje dalyvavo 57, o visas  penkias užduotis sėkmingai įveikė 40 skaitytojų. Dalyviai per tris vasaros mėnesius perskaitė 330 knygų. Daugiausiai – Ignalinos viešosios bibliotekos skaitytojai – 43 knygas, Kazitiškio filialo skaitytojai – 39 knygas, Ceikinių ir Gilūtų filialų – po 25 knygas, Dūkšto filialo skaitytojai – 21 knygą.

Tarp geriausiai skaitytojų įvertintų knygų – Mariaus Repšio „Heraklis Nr.4“, Selemono Paltanavičiaus „Lietuvos gyvūnai“, Janinos Degutytės „Baltas gulbių sostas“, Astridos Lingrend „Pepė Ilgakojinė“, Mariaus Marcinkevičiaus ir Aušros Kiudulaitės „Draugystė ant straublio galo“. Džiugina tai, kad prie „Skaitymo iššūkio“ dalyvių auditorijos kasmet prisijungia vis daugiau suaugusiųjų dalyvių: šiemet jie sudarė pusę visų dalyvavusiųjų. Be abejo, tai didelis  bibliotekininkų nuopelnas, kurie visuose rajono kampeliuose paskleidė žinią apie „Skaitymo iššūkį“ ir pakvietė savo skaitytojus dalyvauti.

Sėkmingai įveikusieji Skaitymo iššūkį dalyvavo loterijoje, kurioje laimėjo prizų. Be to, kiekvienas Skaitymo iššūkį įveikęs dalyvis dovanų gaus knygų skirtuką su vaistažolėmis, kurį pasodinus į žemę džiugins vaistinių melisų, čiobrelių ir ramunėlių derlius.

Tam, kad ši graži skaitymo šventė įvyktų, organizatorių komanda dėkoja Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijai, Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijai, Šiaurės ministrų tarybos biurui, LRT, leidyklai „Baltos lankos“ ir parteriams – IBBY Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyriui.

„Vasara su knyga“ – tai Lietuvos apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų organizuojama skaitymo skatinimo programa pagal Lietuvos Respublikos kultūros ministro įsakymą „Dėl skaitymo skatinimo 2019–2024 metų programos ir skaitymo skatinimo programos 2019–2021 metų veiksmų plano patvirtinimo“. Skaitymo iššūkis yra viena iš „Vasara su knyga“ iniciatyvos dalių.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.