Mokymai bibliotekininkams


Rugsėjo 30 d. Ignalinos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko mokymai darbuotojams. Mokymus vedė Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos ir Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos specialistės.
Užsiėmimo „Skaitymo skatinimo programos ir knygų klubai skirtingoms amžiaus grupėms“ metu diskutuota kuo skaitymas naudingas, kodėl reikia skaityti savo vaikams, kaip tą daryti ir kokių knygų bibliotekoje galima rasti. Kalbėta apie specialias skaitymo skatinimo programas suaugusiems lankytojams, bei knygų klubus skirtingoms amžiaus grupėms. Pristatytas pasakojimo menas, arba „Storytelling“ teorija ir praktika. Šią temą dėstė ir su seminaro dalyvėmis diskutavo Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos Greta Kėvelaitienė ir Šarūnė Leikienė.
Jolanta Sriubienė vedė užsiėmimą „Pažintis su vaizdo redaktoriumi – atviro kodo programa „Openshot“ nuotraukų filmo kūrimas“. Ji supažindino su programos pagrindinėmis funkcijomis, įrankiais, mokė įkelti nuotraukas ir vazdo įrašus į programą, parodė kaip juos sujungti, parengti titrus ir antraštes. Daug dėmesio skyrė praktinėms užduotims – nuotraukų ir vaizdo įrašų montavimui, panaudojant įvairius efektus, perėjimus, kitus nustatymus.
Apie virtualių parodų kūrimą, naudojantis nemokamais Google įrankiais, kalbėjo Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos raštinės administratorė Lina Jakubsevičienė, apie tokių parodų aktualumą, informatyvumą, apimtį – direktorė Loreta Aleknienė. Lina susirinkusiems parodė kaip galima naudotis nemokamais įrankiais, pateikė sektinų ir labai įdomiai sukurtų virtualių parodų pavyzdžių. Buvo diskutuojama kaip ir kokią medžiagą parinkti, į kokius faktus atsižvelgti, kokie būdai labiausiai tinka kuriant parodas.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.