Ar mokame valdyti stresą?

Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena – visame pasaulyje minima spalio 1 dieną. Ši diena pasaulyje pradėta minėti siekiant atkreipti dėmesį į vyresnio amžiaus žmonių poreikius ir problemas. Daugelis pasaulinių tyrėjų, kurie ieško sveiko ilgaamžiškumo paslapčių, sutaria, kad žmonių aktyvumas ir tarpusavio bendravimas yra dvi būtinos sąlygos gyventi sveikai ir ilgai.

 Ta proga spalio 6 dieną mūsų senjorus pakvietėme į Rimšės bibliotekoje vykusį susitikimą su lektore gydytoja oftalmologe, sveikatos psichologe, medicinos mokslų daktare Ramute Vaičaitiene. Lektorė pasakojo apie psichologinę savijautą, kaip atpažinti stresą, kaip jį valdyti, streso rizikos veiksnius, supažindino su praktiniais streso valdymo būdais.

Kartu į renginį buvo atvykusi ir moterų klubo „Siberian Wellness“ vadovė Regina Krylovič, kuri mus supažindino su netradiciniais sveikatos stiprinimo būdais.

Pasisėmę  geros nuotaikos, atsikratę streso, padėkoję viešnioms už suteiktas žinias, priėjome prie išvados, kad labai daug kas priklauso ir nuo asmeninio pasirinkimo būti laimingam.   

Iksc Rimšės padalinio laisvalaikio organizatorė Svetlana Panavienė ir Ignalinos viešosios bibliotekos Rimšės filialo bliotekininkė Daiva Veličkienė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.