Rudenėlio spalvos

Spalio 8 dienos rytmetį,  rudeniškomis spalvomis pasipuošusi  Vidiškių biblioteka sulaukė  mažųjų skaitytojų.  Atskubėjo Vidiškių darželinukai su auklėtoja Rita Krasiene ir auklyte Zita Krasauskiene. Visus suvienijo bendra tema – rudenėlis.

Paskaitę eilėraščių apie auksinį rudenį, vaikučiai noriai pasakojo, kokius darbus reikia nudirbti atėjus rudeniui. Noriai diskutavo,  kaip padeda savo  tėveliams seneliams skinti obuolius, kasti bulves, nurinkti morkas,  bei iš daržo atridenti didžiulius moliūgus. O kur dar rudeninis grybavimas? Šiemet prisirinkę  pilnus krepšius baravykų, raudonikių,   sakėsi sutikę ir mažuosius  miško draugus,  ežiuką, kiškelį ir netgi lapę snapę .

Bibliotekininkė mažiesiems paruošė po baltą popieriaus lapą ir paprašė nupiešti  ežiuką. Vaikučiai  ėmėsi darbo. Nuspalvinę savo piešinėlius, darželinukai juos  papuošė  rudeniniais lapais ir uogomis. Kiekvienas savo ežiukui sugalvojo vardą. Rytmečiui įpusėjus, mažieji minė mįsles apie rudens gėrybes, žaidė žaidimus, šoko linksmus šokius.

Laikas bibliotekoje greitai prabėgo. Mažieji bibliotekos draugai pažadėjo dažniau lankytis,  o kai pažins visas raideles  –  taps bibliotekos skaitytojais.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.