Skambi ir jauki muzikinė patirtis Ignalinoje

Spalio 17 d. Tarp Ignalinos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčios skliautų skambėjo sakralinė muzika. Svečiai jaunimo choras ARTyn gyventojams ir svečiams padovanojo valandėlę muzikos garsų. Programoje skambėjo giesmės ir dainos lietuvių, anglų ir hebrajų kalbomis. Tai Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Bažnyčių istorija žadina vaizduotę“, skirto visiems besidomintiems bažnyčių istorija, sakraliniu paveldu bei krašto kultūros paveldu, dalis. 

Susirinkusiems bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė pristatė projektą, o svečius – jaunimo chorą ARTyn – choro dalyvė ignalinietė Daiva Petelienė (Panavaitė). Mišriam chorui vadovauja dirigentė Erika Žilinskaitė ir chormeisteris Kasparas Kerbedis. 2017 metais Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurse chorui suteiktas pirmos kategorijos įvertinimas. Ketvirtus metus gyvuojantis choras pasižymi nestandartinių koncertų rengimu. Choras koncertuoja ne tik Lietuvoje, jų atliekama muzika skambėjo Londono ir Romos lietuvių bendruomenėse.

Už skambų ir jaukų koncertą choristams dėkojo Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijos klebonas dekanas Vidas Smagurauskas.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.