Iš paskaitų ciklo „Ateik ir naujai pažink”

Spalio 25 dieną, paskutinį spalio šeštadienį, Ignalinos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje paskaitą „Ignalinos krašto bažnyčios: istorijos bruožai ir  meno paveldas“ skaitė istorikas doc. dr. Liudas Jovaiša.

Susirinkusiems jis pristatė Ignalinos krašto bažnyčių istorinę raidą, kalbėjo apie seniausias ir naujai pastatytas bažnyčias, apie bažnyčiose naudojamus liturginius indus, jų atsiradimo istorijas vienose ar kitose bažnyčiose, apie varpus ir jų likimus, špitoles, vienuolynus, kapinaites… Įdomios, įtraukiančios istorijos audrino kiekvieno vaizduotę. Norėjosi klausytis ir sužinoti kuo daugiau apie mūsų krašto istorinius vingius pasislėpusius po laiko skraiste.

Nors projekto „Bažnyčių istorija žadina vaizduotę“ veiklos baigiasi, bet mes kiekvienas turime galimybę domėtis ir sužinoti vis kažką nauja ir įdomaus. Šiuo metu Ignalinos kabelinės televizijos specialistų kuriamas filmas, kuris bus pristatytas gruodžio pradžioje, padės tai padaryti.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.