Popierinis atvirukas sušildo kiekvieno širdį

Šiandien, naujųjų technologijų laikais, Kalėdų rytą pašto dėžutėje rasti artimo žmogaus sveikinimą retenybė, o gautas jis priverčia nusišypsoti, sugraudina, sukelia sentimentus. Kalėdinio atviruko kelias siekia dar viduramžius. Pirmasis atvirukas pasirodė Anglijoje. Dailininkas Džonas Kolkotas Horslėjus, savo draugo sero Henrio Koulo prašymu, 1843 m. nupiešė pirmąjį Kalėdų atviruką, kuris buvo atspausdintas tūkstančio egzempliorių tiražu. Pirmieji atvirukai Lietuvoje pasirodė XIX amžiaus antroje pusėje.

Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka kviečia pasidžiaugti miesto stenduose eksponuojama senovinių ir naujesnių laikų Kalėdų atvirukų paroda. Atvirukais pasidalino Palūšės  ir Kazitiškio bibliotekų darbuotojos, bibliotekos bičiulės Gražina Jonikienė ir Zita Cijūnelienė. Ekspozijoje seniausias – 1925 metų atvirukas, yra 1929, 1933, 1937 metų ir šių dienų atvirukų. Jie atlikti įvairiomis technikomis spausdinti siuvinėti, puošti džiovintais žolynais, fotografuoti… Ateikite ir pasidžiaukite! O jeigu rasite savo šeimos archyvuose seną Kalėdinį atviruką – atneškite į biblioteką, parodą papildysime!

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.