Projektas vaikams „Menų dūzgės kūrybingai vaikystei-2“

Pradedamas įgyvendinti Ignalinos rajono viešosios bibliotekos projektas „Menų dūzgės kūrybingai vaikystei-2“ dalinai finansuojamas iš LTKT Tolygios kultūrinės raidos Utenos regiono programos. 

Projekto tikslas – profesionalaus, netradicinio teatro meninėmis raiškos priemonėmis skatinti Utenos regiono vaikų skaitymo įgūdžių ugdymą, didinti, turtinti skaitymo kultūrą, plėtoti bendradarbiavimą tarp regiono bibliotekų.

Projekto įgyvendinimo metu Ignalinos, Utenos, Anykščių, Zarasų, Molėtų bibliotekose, 6–12 metų vaikams, bus organizuojami susitikimai su teatro profesionalais. Profesionalūs menininkai, pasitelkdami įtraukias, netradicinio teatro raiškos (muzikos, pojūčių, interaktyvaus, pokalbio, lėlių, ritmikos teatro) formas, supažindins šiuolaikinę vaikų kartą su vaikų literatūra, siekiant sužadinti norą paimti į rankas knygą ir atrasti jos stebuklingą pasaulį. Unikalia teatro kalba pristatydami vaikų literatūros kūrinius menininkai ne tik padės vaikams ugdyti kūrybiškumą, skatinti skaitymą, bet ir suvokti savo emocijas, nuotaikas, valdyti nerimą, pyktį, baimes.

Susitikimuose su profesionaliais menininkais, vaikams pristatytos netradicinės programos, kurs naują turinį bibliotekų skaitymo skatinimo programoms ateityje. Profesionalai, pasidalinę patirtimi, įžvalgomis su bibliotekų darbuotojais, juos įtrauks į potyriminius mokymus, seminarus. Jų metu bus pristatytos galimybės netradicinio teatro raiškos formas pritaikyti darbe su vaikais, skatinant skaitymo kultūros populiarinimą.

Tad jau birželio pirmąją savaitę, tarptautinės vaikų gynimo dienos proga, vaikus kviesime į pirmuosius susitikimus. Tikimės smagaus ir turiningo laiko su įsimintinomis akimirkomis įkvepiančiomis vaikus naujoms istorijoms, knygų skaitymui.

Projekto partneriai
Rėmėjas

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.