„Rudenėlio“ popietė

Gegužės 24 dienos popietę klubo „Rudenėlis“ senjorai rinkosi į Ignalinos Viešosios bibliotekos atradimų erdvę pasimatyti, pabūti kartu. Per ilgą karantino laikotarpį klubo bendruomenė neteko ilgametės narės Filomenos Ilgūnienės. Išėjusieji amžinybėn pagerbti malda ir tylos minute ir sugiedotas klubo „Rudenėlis“ himnas, kuriam muziką sukūrė velionė Filomena Ilgūnienė. Vėliau tradiciškai gimtadienio proga buvo sveikinami lapkričio–gruodžio ir sausio–gegužės mėnesiais gimę senjorai. Jiems sakyti sveikinimai, įteiktos gėlės, dovanėlės, sugiedota ilgiausių metų.

 Šios ilgai lauktos popietės tema „Dainose vis dar gyvas“ skirta Vytauto Kernagio 70-osioms gimimo metinėms atminti. Prisimintas Vytauto Kernagio – lietuvių muzikos dainuojamosios poezijos atlikėjo ir autoriaus, pramoginių renginių režisieriaus, televizijos laidų vedėjo gyvenimas ir kūryba. Klausytasi maestro dainų, dainuota.

Antra popietės tema – „Tautos poetas“, Justino Marcinkevičiaus eilių skaitymas, kuri turėjo įvykti kovo mėnesį, bet užsitęsus karantinui perkelta į gegužės mėnesį. Šis puikus Lietuvos poetas, dramaturgas, vertėjas, akademikas, visuomenės veikėjas amžinybėn išėjo 2014-aisiais, palikęs solidų kūrybinį palikimą. Klubo nariai skaitė poeto eiles. Jos sužadino daugybę prisiminimų iš vaikystės ir jaunystės: apie Lietuvą, jos istoriją, duonos kepimą, gamtą, žmones ir kita. Gražūs prisiminimai skaitant poeto eiles padės senjorams laukti vasaros ir kitų popiečių klube „Rudenėlis“.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.