Tremties jausmų paletė

Birželio 14 d. Naujojo Daugėliškio bibliotekoje buvo paminėtos 80-osios 1941 metų masinio Lietuvos gyventojų trėmimo į Sibirą metinės. Į renginį „Tremties jausmų paletė“   rinkosi Naujojo Daugėliškio globos namų vaikai, kaimo jaunimas. Bibliotekininkė priminė apie juodąjį Lietuvos istorijos puslapį ir pakvietė susirinkusius pažiūrėti  videomedžiagą, sukurtą  pagal architekto-projektuotojo  Algimanto Katiliaus tremties laikais rašytą ir išsaugotą dienoraštį. Šio dienoraščio pagrindu buvo išleistos net dvi knygos „Tremtinio užrašai“. Algimantą, grįžusį iš tremties, garsino Vilniaus Santuokų rūmų, Vilniaus Sporto rūmų, Vilniaus Tyzenhauzų gimdymo  namų, Respublikinės onkologinės ligoninės Santariškėse ir kt. projektai.

Išgyvenimai, aprašyti knygose apie tremtį  paskatino projekto  „Šalčio gėlės lange“ gimimą (projekto autorė Rasa Bačiulienė, finansavo Lietuvos kultūros taryba),  kuriuo  siekiama   paminėti ir pagerbti nekaltai ištremtuosius,   paskatinti jaunimą   skaityti ir susipažinti su lietuvių literatūra apie tremtį, atrasti naujus faktus apie bendraamžius, kuriems teko tremtinių dalia, sužinoti ką jie patyrė ir išgyveno, apie ką svajojo ir ko troško.

Gedulo ir vilties dieną  bibliotekininkė pristatė spaudinių parodą „Tremties keliais“, o diskusijas jaunimo tarpe paskatino Indrės Gruodienės  papasakotos jos šeimos tremties išgyvenimo istorijos.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.