Stovyklautojai lankėsi bibliotekoje

Birželio 23 dieną Ignalinos viešojoje bibliotekoje lankėsi Ignalinos rajono Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos Naujojo Daugėliškio skyriaus 1–4 kl. stovyklautojai. Jie dalyvavo vasaros akcijos „Vasara su knyga “ garsiniuose skaitymuose. Užsiėmimai vyko Mažylių skaitykloje ,kurioje įrengta sensorinė įranga.
Naudojama inovatyvi sensorinė įranga jauniesiems lankytojams padeda ugdant mokyklines žinias bei įgūdžius. O taikant planšetėje esančius garsus, spalvas sukuriama atpalaiduojanti, raminanti aplinka.
Šių skaitymų tema: Spindintis miestas. Tikslas–pasikalbėti apie draugystę ir tykančius pavojus.
Skaitymai prasidėjo, filmu apie pasaulį pristatymu ir trumpu aptarimu.
Bibliotekininkė Aldona vaikams pristatė ir perskaitė Teresos Heapy knygą „Spindintis miestas“. Šioje spalvingoje knygelėje pasakojama apie Peliuką ir Meškiuką ,kurie iš tamsios girios iškeliauja į spalvingą žiburių kupiną Spindintį miestą. Ten jiedu sutinka Katę . Ji pasisiūlo jiems aprodyti miestą.
Katė –anaiptol ne tokia ,kokia rodosi esanti.
Peliukas ir Meškiukas išvengia pavojaus, nugali tikra draugystė. Meškiukas Peliuką nuskraidino popieriniu lėktuvėliu, išplėšdamas iš Katės nagų.
Po skaitymų vaikai, buvo pakviesti į kūrybines dirbtuves, pasigaminti tokius pat lėktuvėlius, kokį turėjo Meškiukas ir Peliukas ir ant sparno užrašyti draugo vardą.
Po intensyvaus darbo , atsipalaidavimui žiūrėjo filmuką apie žuvytes ir rankose laikė šviečiančius kamuoliukus ,kurie priminė žvaigždes danguje. Baigiantis užsiėmimų valandėlei ,vaikai klausėsi linksmų dainelių .
O pakilę į antrą bibliotekos aukštą Atradimų erdvę, rado dar kitų veiklų: Robotukai–bitutės, interaktyvios grindys ,interaktyvus stalas, futbolo žaidimas.
Gerai praleidę laiką ,puikios nuotaikos stovyklautojai atsisveikino su bibliotekininkėmis ir žadėjo būtinai sugrįžti.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.