Nauja paslauga Ignalinos bibliotekoje

Ignalinos biblioteka, sėkmingai išbandžiusi kolegų iš Panevėžio paskolintą sensorinę įrangą darbui su vaikais, įsigijo šios įrangos komplektą ir parengė sensorinių skaitymų programas.

Sensorinė įranga – tai audiovizualinius jutimus stimuliuojanti technologija, naudojama darbui su vaikais ar suaugusiais. Šios įrangos pagalba skatinami lytėjimo, regos, klausos, uoslės, judėjimo pojūčiai, kurie padeda mokytis, atsipalaiduoti, susikaupti. Audiovizualinių stimulų technologija leidžia susikurti norimą aplinką, ją valdyti, keisti, žadinti ar nuraminti emocijas bei mintis.

Ignalinos bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje veikiančioje pojūčių erdvėje organizuojami individualūs ir grupiniai užsiėmimai įvairioms socialinėms grupėms. Jų metu  skatinamas emocinio intelekto ir socialinių įgūdžių lavinimas, dėmesio sutelkimas bei asmeninis tobulėjimas. Erdvėje siūloma ne tik atsipalaiduoti, bet ir dalyvauti skaitymų užsiėmimuose, kurių tikslas – naudojant įvairias sensorines priemones bei pasitelkiant pojūčius (regą, klausą, lytėjimą, uoslę ar skonį) perteikti skaitomo teksto prasmę. Užsiėmimų dalyviai gali patirti pasakojimą ne vien tik kalba, bet ir kitais pojūčiais. Jie tiesiogiai įtraukiami į knygoje pasakojamą istoriją, o bendraudami vieni su kitais, mokosi būti draugiškais, tolerantiškais ir, žinoma, visi kartu patiria daug gerų emocijų. Užsiėmimų metu vaikams atsiveria knygų skaitymo malonumas, plečiamas vaikų pažinimo akiratis, turtinamas žodynas, lavinami sensoriniai pojūčiai ir gerinami bendravimo įgūdžiai.

Bibliotekininkės kviečia registruotis ir laiką praleisti su naujos kartos inovatyvia sensorine įranga, bei dalyvauti sensorinių skaitymų programose.

Į užsiėmimus būtina Išankstinė registracija tel. 868654871 antradieniais–penktadieniais nuo 10.00 iki 18.00 val.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.