Istorija apie namus namučius

Liepos 7 d. Ignalinos viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko tradiciniai vasaros garsiniai skaitymai. Į biblioteką atkeliavo Ignalinos  „Šaltinėlioˮ mokyklos vaikai. Bibliotekininkė Rūta skaitė Piret Raud knygelę „Istorija apie namelį, kuris norėjo būti namaisˮ. Tai istorija apie tuščią, mažą namelį, kuris jautėsi  vienišas,  todėl nusprendė eiti ieškoti kas jame galėtų apsigyventi. Kas tai galėtų būti? Gal paukštis, šuniukas, žuvis arba benamis Jurgis? Bet ne, visi jie jau turėjo savo namus. Namelis labai nuliūdo, bet netikėtai sutiko draugišką vaiduoklį… Vaikai klausėsi skaitomos istorijos ir bandė savo judesiais pavaizduoti šuniuką, žuvytę, paukštelį. Pasirodė ir tikras „vaiduoklisˮ!  Jis buvo visai nebaisus, draugiškas, bet vienišas.  

Naudojant sensorinę įrangą vaikai galėjo pajausti gamtą iš arčiau, girdėti garsus, stebėti gyvūnų elgesį. Vėliau gamino iš popieriaus spalvingus, žaismingus, puošnius namelius, pasitelkę vaizduotę pasakojo kas juose gyvena.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.