Liepos 6-oji Ceikiniuose

Liepos 6 dieną susirinkome visi kartu švęsti Valstybės dieną. Dvidešimtą valandą buvo užkurtas laužas Mindaugo karūnavimo dienai paminėti. Norintys galėjo pasivaišinti „ceikinska” žolynėlių arbata su šviežiu medumi. Jaunimas rinkosi šaškių, šachmatų žaidimus, bei įsiamžino mūsų tautiškame fotorėme.

Minėjimas prasidėjo lyriška ir gražia daina „Lopšinė tėvynei”. Po dainos sveikinimo žodžius tarė seniūnas Saulius Zabolevičius, bendruomenės pirmininkė, bibliotekininkė Ona Martinėnienė bei IRKC Ceikinių padalinio kultūrinių veiklų organizatorė Ema Trapikienė. Po šių sveikinimų lietuvių liaudies kūrinį „Lenciūgelis” atliko jaunoji muzikantė Liepa Jankauskaitė, kuri į visų širdis pasibeldė nuostabia kanklių melodija. Skaitovės Gabija Gurevičiūtė ir Lukrecija Bunoraitė gražiais eilėraščių posmais išreiškė kokia iš tiesų mums brangi tėvynė, kolektyvai „Serbenta” ir ” Diversa” Valstybės dienos proga skyrė skambias dainas. Tiek folkloro kolektyvas, tiek jaunimas iš visos širdies dainavo jautrias, lyriškas bei linksmas dainas, išreikšdami savo meilę tėvynei. Malonus siurprizas visiems – nepakartojamo balso mergaičių, Lauros studijos iš Šiaulių duetas, Jorė Remeikaitė ir Urtė Smagurauskaitė padovanojo nuostabias dainas. Labai džiaugiamės ir tikimės išgirsti dar ne kartą žavias jaunas mergaites mūsų renginiuose.

Na, o vykusioje viktorinoje „Lietuvai apie Lietuvą”, susumavus rezultatus pirmąją vietą laimėjo Marytė Basienė.  Antrają ir trečiają vietas, surinkę po lygiai balų, pasidalino Urtė, Jorė ir seniūnas Saulius.

Nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems prie renginio organizavimo, visiems atėjusiems ir buvusiems kartu šį ramų ir nuostabų liepos šeštosios vakarą.

Ceikinių filialo vyresnioji bibliotekininkė
Ona Martinėnienė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.