Ignalina lelijos žiede…

Ignalina – trijų vandens lelijų miestas, jų balto tyrumo, vandens skaidrumo  ir unikalios gamtos grožio  išsūpuotas. Nuo 2018 metų, kai Ignalinos mieste vyko lelijų sodinimo akcija,  Ignalinos savivaldybės viešoji biblioteka vidurvasaryje rengia žydinčias ir kvepiančias parodas ,,Lelijos žiede“ bei kviečia žmones dalintis savo kiemuose, darželiuose ir soduose augančių lelijų grožiu. 

Pernai dėl karantino daugiau dalintasi žiedų nuotraukomis, o šią vasarą, liepos1-15 d., biblioteka džiugino visus skaitytojus ir svečius. Žiedai keitė vienas kitą. Biblioteka dėkoja, visiems prisidėjusiems ir lelijas dovanojusiems. 

Gėles į biblioteką nešė ir darbuotojai, ir gyventojai: Danuta Jatulienė, Jolanta Jurėnienė, Janina Gimževskienė, Žydrė Juodagalvienė, Onutė Martinėnienė, Lina Raginytė, Jurina Paslauskienė, Vitalija Medzevičienė, Marija Rutkovskij, Laima Teteriukovienė, Loreta Araminienė. Na, o Ramunė Kliaugienė dovanojo meniškai keptų lelijų. Taip visi kartu sukūrė šventinę nuotaiką. Paroda skirta Valstybei dienai ir miesto gimtadieniui. O lelijos ir bibliotekoje, ir jos kiemelyje dar vis žydi ir graži Ignalinos vasara tęsiasi…

parengė Lina Kovalevskienė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.