Alytaus lėlių teatro spektaklis Palūšės bibliotekoje

Karštą liepos 29 d. popietę į Palūšės biblioteką sugūžėjo kaip niekada  gausus vaikų ir jų tėvelių būrys  į Alytaus lėlių teatro „Aitvaras “  interaktyvų spektaklį  „Kontis ir Tvarkius“.

Teatras bendradarbiauja su pakuočių ir atliekų tvarkymo susivienijimu „Žaliasis taškas“. Spektaklis sukurtas pagal alytiškės  to paties pavadinimo pasakų knygą.  Įdomi spektaklio komunikacijos su vaikais forma – aiškinti atliekų rūšiavimo svarbą, ir kaip elgtis su išmestais daiktais – nešiukšlinti pakelių, miškų, kiemų, o vežti į atliekų surinkimo aikšteles. Suaugusiems žiūrovams buvo netikėta žinia, jog įvairių rūšių „Tetra Pak“ nuo sulčių, pieno ir kt. rūšiuojami ne kaip popierius , o kaip plastikas.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.