Apie nepaprasta gyvūną chameleoną

Rugpjūčio 4 dieną, kaip ir kiekvieną trečiadienį,  vaikai susirinko bibliotekoje į vasaros garsinius skaitymus. Šį kartą buvo skaitoma Jurgos Vilė knygutę „Chameleono sapnai“.
Renginuko pradžioje bibliotekininkė Rūta papasakojo vaikams įdomių dalykų apie chameleonus. Pasirodo,  chameleonai neturi ausų, jų akys juda nepriklausomai viena nuo kitos, kojų pirštai sujungti po du ir po tris, o liežuvis sulig gyvūno ilgiu. Įdomiausia tai, kad chameleonai kečia kūno spalvą. Spalva gali keistis pagal nuotaiką. Apie tai vaikai skaitė Jurgos Vilės knygutėje  „Chameleono sapnai“.  Ši knygelė apie liūdesį  ir užsimezgusią  draugystę. Keturi „dideli“ pajūryje suranda chameleoną Leoną ir parsineša  namo norėdami pamatyti, kaip keičiasi jo kūno spalva. Tačiau Leoną apima juodas liūdesys ir chameleonas išlieka juodas… Naktį Leonas sapnuoja mėlyną, raudoną, rožinį, oranžinį sapną… 
Naudojant sensorinę įrangą  vaikai galėjo stebėti,  kaip gamtoje keičiasi spalvos.  Įkvėpti spalvų žaismingumo mažieji patys ėmėsi kūrybos, tapė ant popieriaus spalvotus sapnus.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.