Projekto „Pasakoja tekstai“ baigiamasis renginys

Processed with VSCO with preset

Rugpjūčio 13 d. kūrybingas jaunimas susirinko Ignalinos kultūros centro kiemelyje, kuriame vyko baigiamasis bibliotekos projekto „Kūrybinio rašymo stovykla jaunimui „Pasakoja tekstai“ renginys. Per stovyklos laikotarpį Ignalinos, Visagino, Zarasų ir Utenos jaunimas dalyvavo įvairiose kūrybinio rašymo dirbtuvėse, kur plėtojo savo gebėjimus, ieškojo saviraiškos galimybių, naujų kūrybos formų, sėmėsi patirties. Profesionalūs kultūros ir literatūros kūrėjai padėjo išbandyti save rašyme, atsikratyti įprastų blokų, neryžtingumo.

Ignalinos ir Visagino jaunimas pasidalino savo įspūdžiais apie projektą, skaitė  dirbtuvių įkvėptą savo ir savo draugų kūrybą. Tai buvo įvairių stilių poezijos ir prozos tekstai. Šie kūriniai publikuojami ir populiarinami vietinėje spaudoje bei bibliotekos ir jos partnerių informacijos kanaluose.

Pastaruoju metu daug kalbama apie pasakojimo galią, kuri padeda įtaigiai perteikti įvairias, netgi sudėtingas idėjas, jausmus ar būsenas. Dirbtuvių metu dalyviai kūrė siužetus, veikėjus turinčius kūrinius, kurie veikia tiek rašančius, tiek ir skaitančius.

Po kūrybos dirbtuvių Ignalinos viešosios bibliotekos Suaugusių vartotojų skyriaus vedėja ir projekto „Kūrybinio rašymo stovykla jaunimui „Pasakoja tekstai“ vadovė Virginija Mesropian dalyvavo Ignalinos rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos organizuotoje diskusijoje  ,,Ką Ignalinoje gali JAUNAS žmogus?“, kur  buvo dalinamasi idėjomis bei įžvalgomis apie jauno žmogaus situaciją, jo įsitraukimą į įvairias veiklas, jų poreikį rajone. Buvo išsakyta daug įvairių minčių, idėjų. Tokios diskusijos, tai galimybė apmąstyti veiklas, kryptis, kuriose dalyvauja jaunas žmogus.

Dėkojame Lietuvos kultūros tarybai, kuri finansavo šį projektą, Ignalinos rajono savivaldybei, partneriams bei rėmėjams, taip pat Forest grill už dalyvių maitinimą. Projekto veiklos tokiame sunkiame pasauliniame pandemijos kontekste prabėgo kūrybiškai, jaunuoliai turėjo galimybę susitikti su lektoriais tiek gyvai, tiek virtualiu būdu ir gauti daug vertingų žinių.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.