Šalčio gėlės

Šiais metais startavo projektas „Šalčio gėlės lange“, kuris yra skirtas 1941 metų Lietuvos gyventojų deportacijai  į Sibirą atminti. Šiais metais sukanka 80 metų nuo šio tragiško įvykio. Ignalinos viešoji biblioteka yra šio projekto partnerė. Strigailiškio filialas taip pat prisijungė prie šio projekto.  Rugpjūčio 26 d. organizuota literatūrinė-muzikinė popietė „Tu paskaityki mano laiškelius“. Renginio temos  aktualumą parodė gausus dalyvių būrys.

Renginio pradžioje – apžvelgta spaudinių paroda. Apie tremtį buvo rašyta ir dabar rašoma labai daug. Parodai buvo pasirinkti leidiniai, kurie yra įtraukti į moksleivių privalomų perskaityti knygų sąrašą. Tai D. Grinkevičiūtės „Lietuviai prie Laptevų jūros“ ir R. Šepetys „Tarp pilkų debesų“.  Parodoje eksponuojami autentiški 1945 ir 1947 metų tremtinės laiškai bibliotekininkės R. Ramanauskienės mamai. Laiškus perskaitė nuolatinė bibliotekos  skaitytoja ir renginių lankytoja E. Šaltienė.

2005 metais Ignalinos rajono laikraštyje „Mūsų Ignalina“ buvo spausdinami Ignalinos muzikos mokyklos mokytojo Leono Vainilos  tremties prisiminimai. Prisiminimus L. Vainila parašė tolimais 1980 metais. Bibliotekininkė R. Ramanauskienė skaitė prisiminimų ištraukas. Renginio svečiai  – Ignalinos M. Petrausko muzikos mokyklos mokytojai B. Paukštienė, A. Čeponienė, R. Jasiulionis parengė muzikinę programėlę, kuri padovanojo renginio žiūrovams puikių emocijų puokštę.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.