Virtuali paskaita apie Lietuvos totorių laidotuvių ir mirusiųjų minėjimo papročius

Lietuvos Seimas 2021-uosius paskelbė Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metais.  Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka projektu „Totorių istorija žadina vaizduotę“, dalinai finansuojamu Lietuvos kultūros tarybos, siekia atkreipti dėmesį į totorių kultūros paveldą – istoriją, religiją, papročius, kulinarinį paveldą. Rugpjūčio 27 d. vyko dar vienas šio projekto  renginys. Šis kartą – virtualus. Google Meet programos pagalba klausėmės paskaitos „Lietuvos totorių laidotuvių ir mirusiųjų minėjimo papročiai ( XX a. vid. – XXI a. pr.)“, kurią skaitė Kauno VDU mokslų daktarė, filologė, doc. Rasa Račiūnaitė-Paužuolienė. Lektorė supažindino klausytojus su Lietuvos totorių etniniu ir religiniu savitumu, plačiai papasakojo apie mirties ir laidojimo papročius totorių tikėjime. Lektorė taip pat supažindino ir su šių laikų Lietuvos totorių laidojimo papročiais. Transliacijos pabaigoje gerbiama Rasa atsakė į renginio dalyviams iškilusius klausimus.  Į pokalbį įsijungusi Vilniaus apskrities totorių bendruomenės pirmininkė, orientalistė, turkologė, vertėja, humanitarinių mokslų daktarė, Galina Miškinienė, pasidžiaugė išsamiu lektorės pasakojimu, paminėjo dar keletą įdomių faktų apie Lietuvos totorių bendruomenę.

Visi dalyvavusieji šiame renginyje gavo daug vertingos informacijos ir praleido laiką prasmingai, nesvarbu ar prisijungė iš namų, ar stebėjo atėję į biblioteką.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.