Pokalbis apie arbatą Linkmenų bibliotekoje

Rugsėjo 16 d. Linkmenų bibliotekoje įvyko popietė „Pasišnekučiuokime prie arbatos puodelio“, kurį vedė Palūšės vyresn. bibliotekininkė R. Ramanauskienė. Ji pažymėjo, kad tikroji arbata auga ant arbatkrūmių (iki 5 m) ir arbatos medžių, kurie kartais siekia net 20 m. Taigi arbata, kaip teigia arbatų ekspertas A. Burba, ir yra  šių medžių/ krūmų lapeliai. Lietuviai arbata vadina bet kokį žolelių, lapelių, uogų užpilą ar nuovirą, pasak eksperto – tai neteisingas pavadinimas.

Pasakodama apie Šri Lankoje (Ceilono sala) auginamą juodąją arbatą, Rita citavo epizodus iš Jefferies D. knygos „Arbatos plantatoriaus žmona“, o kalbėdama apie pačią populiariausią Dardžilingo regione (Himalajų priekalnėse) auginamą juodąją indišką arbatą, skaitė įštraukas iš australų rašytojos F. Mc Intosh knygos „Arbatos sodai“.  Abi šios grožinės literatūros  knygos turi labai įdomų ir intriguojantį siužetą.

Baigiantis renginiui, pradėta arbatų degustacija: japoniška žalioji, indiška juodoji Dardžilingo „Margaret“. Ji neatsitiktinai buvo išpilstyta į stiklinaites – taip geriau matoma užplikytų arbatų spalva. Malonu, kad renginyje  apsilankė Linkmenų seniūnas Jonas Alekna.

Visi į renginį atvyko su Galimybių pasais.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.