Linkmenų bibliotekoje eiles keitė muzika

Spalio 15 dieną, įpusėjus rudeniui ir medžiams pakeitus spalvą, Linkmenų kaimo biblioteka, kartu su IRKC Linkmenų padaliniu, organizavo literatūrinę-muzikinę popietę „Eiles keičia muzika“. Bibliotekininkė Danutė apžvelgė  parengtą kraštiečių kūrybos parodą „Brangus ir šviesus mūsų žodis“. Parodoje  – Juozapo Kardelio, Antano Navacko, Danutės Burokienės, Aldonos Dervinytės-Pelanienės, Gintauto Mackonio, Tanios Ramankevičienės, Vitos Balčiūnienės, Marytės Alesionkienės ir Donatos Gaižutienės knygos ir rankraščiai.

Buvo skaitomos jau iškeliavusių į Amžinybę kraštiečių eilės – Danutės Burokienės, buvusios mokytojos, kurią daugelis vadindavo Linkmenų krašto lakštingala, eilėraštis „Nebesveikink manęs“, parašytas dar 1950 m. ir Antano Navacko – „Angelų giesmė“. Pastarasis 2002–2005 m. dalyvavo Rytų Lietuvos literatų konkursuose.

Tylos minute  pagerbtas neseniai išėjęs kraštietis  Juozapas Kardelis, priminėta jo biografija, eilės. Pagal jo eilėraščių žodžius ansamblis „Bijūnai“  yra sukūręs gražių dainų. Dviejų dainų įrašų  buvo klausytasi ir renginio metu „Perkūno oželis“ ir „Kai pražysta dangus“.  Eiles keitė Sigito Kirkos grojimas, jo dainuojamos dainos. Savo eilėraščius skaitė Aldona Dervinytė-Pelanienė, Gintautas Mackonis, Marytė Alesionkienė, ji perskaitė ne tik savo, bet ir Donatos Gaižutienės  eiles.

Skambant muzikai, televizoriaus ekrane susirinkusieji galėjo stebėti 2010–2020 metų Linkmenų kaimo renginių akimirkas.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.