Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka kviečia prisijungti prie šaunaus kolektyvo ir pretenduoti užimti bibliotekininko darbo vietą Mažylių skaitykloje

Preliminari darbo pradžia – lapkričio 3 d.

Darbo krūvis – (1 etatas) penkių dienų darbo savaitė (poilsis sekmadienį, pirmadienį).

Pareigybės grupė – 3 (specialistai), pareigybės lygis – B.

Darbo užmokestis – 973,5 Eur (neatskaičius mokesčių).

DARBO POBŪDIS – kurti ir vesti edukacinius, kultūrinius, informacijos sklaidos, literatūrą populiarinančius užsiėmimus, įgyvendinti kitas skaitymo skatinimo, skaitymo kultūros ir informacinių įgūdžių ugdymo veiklas Mažylių skaitykloje; užtikrinti Mažylių skaityklos veiklos planavimą, siejant su skyriaus veiklos planavimu, dalyvauti rengiant skyriaus veiklos statistines ir tekstines ataskaitas, tradicinių ir elektroninių informacijos išteklių komplektavimo ir apskaitos procese, užtikrinti vidaus kontrolę, atskaitomybę už veiklos rezultatus, kokybišką vartotojų aptarnavimą; viešinti Mažylių skaityklos veiklą; dalyvauti bibliotekos projektinėje veikloje; rūpintis profesionalumo ugdymu, dokumentų fondo, inventoriaus saugumu ir atnaujinimu, patalpų, gaisrinės saugos, bendros tvarkos palaikymu, reikalingu tinkamam vartotojų aptarnavimo funkcionavimui.

REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI

1. Turėti ne žemesnį kaip aukštesnįjį išsilavinimą ‒ socialinių mokslų studijų srities, komunikacijos ir informacijos ar edukologijos studijų krypties, ar specialųjį vidurinį išsilavinimą įgytą iki 1995 m.

2. Išmanyti Lietuvos Respublikos įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, Ignalinos rajono savivaldybės tarybos sprendimus ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius bibliotekų veiklą, bibliotekos direktoriaus įsakymus, fondo apsaugą, dokumentų rengimo, tvarkymo, apskaitos taisykles, priešgaisrinę apsaugą, darbuotojų saugą ir sveikatą, gebėti juos taikyti praktiškai.

3. Gebėti kaupti, sisteminti, analizuoti informaciją, darbe taikyti gana sudėtingas taisykles ir procedūras, savarankiškai atlikti užduotis.

4. Žinotibibliotekininkystės teorijos pagrindus, bibliotekos veiklos, darbo su vartotojais organizavimo principus, renginių organizavimo metodiką.

5. Žinoti pagrindinius informacijos apsaugos, autorių teisių ir intelektinės nuosavybės apsaugos įstatymus, duomenų bazių naudojimo teisinius aspektus.

6. Gebėti sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, dalykiškai ir geranoriškai bendrauti su vartotojais bei kolegomis, nekurti ir neskatinti konfliktinių situacijų, gebėti derinti darbą su bibliotekos skyrių ir filialų darbuotojais.

7. Mokėti valdyti informaciją: ją kaupti, sisteminti, apibendrinti, analizuoti, rengti pasiūlymus, numatyti sprendimo būdus ir metodus.

8. Mokėti puikiai dirbti kompiuteriu, Microsoft Office programiniu paketu.

Gyvenimo aprašymą ir trumpą motyvacinį laišką siųskite adresu direktore@ignalinosvb.lt    iki spalio 28 d.

Pretendentų atrankos būdas – pokalbis.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.